UX

Gränsen mellan människa och applikation ska vara naturlig, engagerande och tillgänglig.
Har du frågor om det här?
Uppdaterad: 22-01-19

User Experience. Ett begrepp som föddes i och med att interaktionen mellan människor och apparater blev en grej. Men det går att applicera på så mycket mer än det. I grund och botten så handlar det om den upplevelse som du går igenom när du aktivt interagerar med olika applikationer och gränssnitt.

Grafiskt gränssnitt för en fordonsdator
Del av användargränssnitt för fordonsdator, CrossControl.

UX berör allt från hur enskilda knappar är utformade och placerade till vad som händer när du trycker eller klickar på dessa men även hur du som användare upplever helheten vid ditt besök. Med "rätt" användarupplevelse kan du skapa starkare relationer. Med "fel" ux kan du störa eller uppröra. Och det vill du ju kanske inte.

Så kan vi bidra

Ryter tar dig igenom designprocessen och vägleder i beslut som "ska vi köra standard eller uppfinna något nytt?", "ska vi ha blå eller röda knappar"?, "vad händer när en trycker på den här knappen för tidigt?" och så vidare.

Vår grundinställning är att du bör följa vedertagna standarder och trender. Låt istället ditt erbjudande och innehåll vara unikt. Därmed sagt behöver det inte bli grått och trist. Med din branding, ett inspirerande språk och en smärtfri upplevelse kommer man väldigt långt. Men när du vill göra det lilla extra så är vi inte sena att haka på!

Webb/applikation

När vi utvecklar webbplatser eller -applikationer börjar UX-arbetet redan i strategi- och konceptfas. Genom att vi skissar "platt", det vill säga helt utan kod, finns stora möjligheter att göra stora förändringar innan produktionen startar.

Webbplats på dator och mobil
Webbplats, Innosnow.com

Människa/maskin

Många applikationer har i dag hittat in i industriella tillämpningar som förarmiljöer, arbetsstationer och maskinkontroller med mera. Ryter kan delta i designprocessen och leverera grafik och komponenter till alla ramverk.

Kollage med mobil, produkt och maskiner
Webbplats och produktbilder (3D) för Excidor.

Skylt och navigation

Digitala och interaktiva skyltar och skärmar är en stor tillgång när det kommer till att skapa tillgänglighet. Här tillåts variabla språk, syntolkning, video och även taktila komponenter. Alltså perfekt för offentliga miljöer och mötesplatser. Ryter bistår i designprocessen och kopplar ihop dig med rätt leverantör av hård- och mjukvara.

Digitala ytor, ux

Produktdesign

Ux handlar inte bara om knappar. Om produkten eller hårdvaran inte är rätt utformad spelar det ingen roll om det digitala gränssnittet är top notch. Genom 3D-modellering och -rendering (och 3D-print) kan vi hjälpa er att finslipa helhetsupplevelsen.

Produktdesign och ux

Ryter är en fullservicebyrå inom kommunikation. Sedan 2004 hjälper vi företag och förvaltningar att bygga och förvalta sitt varumärke och att löpande kommunicera med sina målgrupper. Ryter är medlem i Komm, Sveriges kommunikationsbyråer. Mer om Ryter »

Jag berättar gärna mer!

Johan Berglund

Digital designer, formgivare och kundansvarig projektledare

Mejla Ring
menu